OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center) är en komplett linux distribution byggt kring det fria mediacentret XBMC, tillsammans med en Raspberry PI så får man en billig HTPC med förvånansvärt bra prestanda. Jag kör själv denna och kan köra 1080p filmer utan att de hackar.

openelec3

 

Ladda ner en färdig IMG version för Rasperry PI versionen här.

Installation av OpenELEC går till på samma sätt som när man installerar wheezy, som finns beskrivet här, skillnaden är att du installera den uppackade OpenELEC-RPi.arm-3.0.0.img. Observera att du kan inte installera filen som slutar på zip utan man måste först packa upp den så att filen som man ska installera har filändelsen img.

För att styra HTPCn kan man antingen köpa en HTPC fjärr som kan emulera mus + tangentbord eller använda en app för mobiltelefonen. Den jag själv använder är XBMC Remote som finns både för iPhone ( iTune) och Android (Android Market) och är gratis.